## **Network Biology SIG 2013**

Friday July 19<sup>th</sup>, Berlin, Germany

## **Program Schedule**

- 08:45 **Benno Schwikowski** *KEYNOTE* Head of Systems Biology Lab at Institut Pasteur, Paris, France
- 09:15 **Robin Haw** "Reactome Knowledgebase and Functional Interaction (FI) Cytoscape Plugin"
- 09:35 **Martina Kutmon** "Building Biological Regulatory Networks in Cytoscape Using CyTargetLinker"
- 09:55 **Thomas Kelder** "Functional Network Signatures Link Anti-diabetic Interventions with Disease Parameters"
- 10:15 COFFEE BREAK (30 min)
- 10:45 **Natasa Przulj** *KEYNOTE* Assoc. Prof. in Computational Network Biology at Imperial College, London, UK
- 11:15 **David Amar** "Algorithms for Mapping Modules in Pairs of Biological Networks"
- 11:35 SPEED ROUND: Poster Teasers (10 in 25 min)
- 12:00 POSTER SESSION (30 min)
- 12:30 LUNCH (60 min)
- 13:30 **Esti Yeger-Lotem** *KEYNOTE* Senior Lecturer in Clinical Biochemistry at The National Institute for Biotechnology in the Negev, Israel
- 14:00 **Gang Su** "CoolMap Cytoscape App: Flexible Multi-scale Heatmap-Driven Molecular Network Exploration"
- 14:20 Tijana Milenkovic "What Can Biological Networks Tell Us About Aging?"
- 14:40 Vuk Janjic "A Journey to the Core of Human Disease"
- 15:00 **Stefan Schuster** *KEYNOTE* Head of Dept. of Bioinformatics at Friedrich-Schiller University Jena, Germany
- 15:30 COFFEE BREAK (30 min)
- 16:00 **Michael Schroeder** KEYNOTE Director of Biotechnology Center at Technical University Dresden, Germany
- 16:30 PANEL DISCUSSION: Network Reconstruction (40 min)
- 17:10 POSTER SESSION (50 min)

## Notes

- Keynotes are 30 minutes (e.g., 25 minutes, plus 5 minutes Q&A)
- Talks are 20 minutes (e.g., 17 minutes, plus 3 minutes Q&A)
- Panel Discussion is 40 minutes (e.g., 4 minutes per speaker, plus discussion)
- Posters will be up before lunch and all afternoon. Posters should not exceed 46 inches wide x 45 inches tall